Založ si blog

Legálnosť voľby 2020 zo zahraničia

Slová dosluhujúcej ministerky vnútra „Skutočne len apelujem na Vás, nedovoľme možno takýmto ľuďom, čo žijú v zahraničí celý čas a čo sa o obraze Slovenska dozvedajú iba z médií, aby spolu s voličmi hlavného mesta rozhodli o výsledku v týchto parlamentných voľbách“  a  slová premiéra „Ľudia poďte voliť, nenechajme rozhodnúť hŕstku ľudí, ktorá sa na Slovensko možno už ani nevráti. A keď tak iba opraviť si zuby.“  sú v demokratickej spoločnosti viac než znepokojujúce a neprijateľné.

 

Pani ministerka nemôže len tak apelovať „nedovoľme možno takýmto ľuďom, čo žijú v zahraničí …“  Pani ministerka opäť raz rieši dôsledky, ale nie príčiny.

 

Viera a nádej slovákov je silnejšia 

Mnohí ľudia  totiž dúfajú v nádej  a  veria v zmenu a lepšiu budúcnosť Slovenska, aby sa mohli do našej vlasti opäť vrátiť. 

 

Nelegálnosť voľby 2020 

Nikto sa však nezamyslí nad tým, ako je možné, že voliči zo zahraničia volia v rozpore s Ústavou SR.

 

Podľa čl. 30 ods. 3 Ústavy SR „Volebné právo je všeobecné, rovné a priame a vykonáva sa tajným hlasovaním.“ 

 

Tajnosť hlasovania

Na zabezpečenie tajnosti hlasovania sú vo volebných miestnostiach osobitné priestory určené na úpravu hlasovacích lístkov s písacími potrebami. Každý volič sa musí s hlasovacím lístkom a obálkou odobrať do osobitného priestoru na úpravu hlasovacích lístkov, inak mu okrsková volebná komisia hlasovanie neumožní. V osobitnom priestore na úpravu hlasovacích lístkov nesmie byť súčasne s voličom nikto prítomný. Tajnosť hlasovania musí byť zabezpečená voličom aj pri hlasovaní mimo volebnej miestnosti.

 

Teda volič v zahraničí nevolí tajne a nie je ani pod dohľadom okrskovej komisie. Nevolí ani v priestore na to určenom a prakticky  za neho môže odvoliť ktokoľvek, kto má prístup k hlasovacím lístkom.

 

V okrsku musí volič po vhodení upraveného hlasovacieho lístku ostatné odovzdať, ktoré budú pod dohľadom volebnej komisie zničené, aby nemohli byť zneužité.

 

Mgr. Stanislava Červeňová  

Rodina (muž a žena) – základná bunka spoločnosti

10.02.2020

Koncepcia ľudských práv vychádza zo Všeobecnej deklarácie ľudských práv, ktorú prijala OSN v roku 1948. Deklarácia považuje rodinu za základnú bunku spoločnosti a manželstvo chápe, ako zväzok muža a ženy. My sme však z roka na rok svedkami silnejúceho tlaku, že ľudským právom je aj manželstvo osôb rovnakého pohlavia. Extrémne rezonujú v našej spoločnosti [...]

andrej danko

SNS očakáva stanovisko od Smeru k účasti na stretnutí v Prezidentskom paláci

18.05.2024 12:13

SNS nepodporuje okrúhly stôl za účasti lídra hnutia Slovensko Igora Matoviča.

SR voľby24 prezident kandidáti debata 1. kolo BAX

Matovič v kontexte atentátu na premiéra vyzýva ministra Šutaja Eštoka na odstúpenie

18.05.2024 11:44

Šutaj Eštok by mal podľa Matoviča „vytiahnuť hlavu z piesku", prijať za to zodpovednosť a odstúpiť aj z úcty k samotnému Ficovi.

súd, fico, atentát, cintula, šts

Fica zasiahol viackrát: Atentátnik stojí pred súdom, prokurátor žiada väzbu

18.05.2024 10:00, aktualizované: 11:50

Súd sprevádzajú prísne opatrenia, zasadnutie je neverejné, novinári sa nedostanú ani do areálu. Situáciu sledujeme priamo v Pezinku.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 5932x
Priemerná čítanosť článkov: 2966x

Autor blogu

Kategórie

Archív