Založ si blog

Rodina (muž a žena) – základná bunka spoločnosti

Koncepcia ľudských práv vychádza zo Všeobecnej deklarácie ľudských práv, ktorú prijala OSN v roku 1948. Deklarácia považuje rodinu za základnú bunku spoločnosti a manželstvo chápe, ako zväzok muža a ženy.

 

My sme však z roka na rok svedkami silnejúceho tlaku, že ľudským právom je aj manželstvo osôb rovnakého pohlavia. Extrémne rezonujú v našej spoločnosti snahy prinútiť nás akceptovať zvrátené, liberálne experimenty na občanoch.

Nemôžeme dovoliť, aby rodina bola v našom právnom systéme definovaná inak, ako je to v súčasnosti. Je potrebné zachovať právnu úpravu rodiny, ako zväzku muža a ženy.

Právo na rodinu, ktorú predchádza právny inštitút manželstva, garantované Európskym dohovorom o ľudských právach, neznamená povinnosť štátov umožniť uzavretie manželstva osobám rovnakého pohlavia.

Dňa 24. júna 2010 to potvrdil rozhodnutím Európsky súd pre ľudské práva v Štrasburgu: „Manželstvo je určené na to, aby vytvorilo podmienky na možnosť rodičovstva, a práve preto si zaslúži mimoriadnu ochranu a podporu zo strany štátu. Zväzok dvoch osôb rovnakého pohlavia túto podmienku nespĺňa.

Súd zároveň uviedol, že členské štáty dokážu najlepšie riešiť otázku manželstva v závislosti od potrieb spoločnosti a kultúrnych špecifík, ktoré sú v každej spoločnosti jedinečné.

Slovensko preto nemožno nútiť, aby prijalo nové povinnosti, ktoré nie sú súčasťou Európskeho dohovoru o ľudských právach, pretože si to niektorí občania želajú.

 

Mgr. Stanislava Červeňová

Legálnosť voľby 2020 zo zahraničia

11.02.2020

Slová dosluhujúcej ministerky vnútra „Skutočne len apelujem na Vás, nedovoľme možno takýmto ľuďom, čo žijú v zahraničí celý čas a čo sa o obraze Slovenska dozvedajú iba z médií, aby spolu s voličmi hlavného mesta rozhodli o výsledku v týchto parlamentných voľbách“ a slová premiéra „Ľudia poďte voliť, nenechajme rozhodnúť hŕstku ľudí, [...]

vražda, zločin, lúpež, krádež, nôž

Muža z Missouri obvinili z vraždy, ktorá sa stala pred takmer šiestimi desaťročiami

05.05.2024 23:02

Jamesa Barbiera zatkli obvinili z vraždy 18-ročnej Karen Sniderovej v novembri 1966 v okrese Cook v štáte Illinois.

Gabriel Attal / Pcheng Li-jüan / Si Ťin-pching /

Odmena za Taiwan? Si pricestoval na štátnu návštevu Francúzska. Stretne sa s Macronom, budú rokovať aj o Ukrajine

05.05.2024 21:45

To, že si čínsky prezident vybral pre svoju návštevu Francúzsko potvrdzuje postavenie Macrona ako mocenského hráča EÚ.

ťava

V zoo sa narodilo mláďa samičky ťavy dvojhrbej

05.05.2024 21:21

Gravidita ťavy dvojhrbej trvá približne rok a rodí sa väčšinou jedno mláďa.

európsky parlament, peter pellegrini, europarlament

Od EÚ sa izolovať nechceme. Čo teda od nej chceme?

05.05.2024 20:23

Nechceme, aby Slovensko bolo opäť čiernou dierou v srdci Európy. Chýba nám však vízia a stratégia našej hry v EÚ. Čo teda chceme a čo nie? Zapojte sa do novej DEMDIS diskusie!

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 5900x
Priemerná čítanosť článkov: 2950x

Autor blogu

Kategórie

Archív